fbpx
050 211 2618 info@HR24.nl

Nieuws

Verwachtingen komen niet altijd overeen met de praktijk, dit schaadt de samenwerking en kan conflicten opleveren. Een mediator van HR24 biedt uitkomst en komt tot het beste resultaat voor iedereen. Dit scheelt tijd, geld en heel veel frustratie.

Ziekmelden kan een signaal zijn dat er onvrede is bij een werknemer, de schade die hieruit voortvloeit wil je natuurlijk beperken. Zeker wanneer je er als werkgever tijdig bij bent is er vaak nog een mogelijkheid om de betrokkenen weer bij elkaar te krijgen. Als er al sprake is van verzuim, dan is het vaak de arbo-arts die jou als werkgever adviseert om een mediator in te schakelen.

Anita Fronczek, mediator bij HR24; “Een mediator is onpartijdig, of beter gezegd: meerzijdig partijdig. Dat wil zeggen dat je als mediator positief kritisch bent naar beide betrokkenen en ze een spiegel voorhoudt, met als doel: de beste oplossing vinden voor alle betrokkenen.”

In een gesprek met de mediator wordt onderzocht waar de onvrede vandaan komt. Vaak blijkt dat wederzijdse verwachtingen niet uitgesproken zijn en dat de focus te veel op de verschillen in plaats van de overeenkomstige belangen ligt.

Astrid Hoekstra, mediator bij HR24; “Als mediator laat je mensen naar zichzelf kijken in relatie tot de ander. In welk patroon ben je met elkaar terecht gekomen en wat zou je anders willen en kunnen doen om weer prettig samen te werken?”

Mediators van HR24 zijn altijd MfN geregistreerd met Arbeidsrelaties als specialiteit. Hierdoor zijn ze objectief en voldoen zij aan de kwaliteitsnormen van Mediatorsfederatie Nederland.