fbpx
050 211 2618 info@HR24.nl

Een nieuw HR-team voor Astron

Home Referenties Een nieuw HR-team voor Astron

ASTRON, bekend als de sterrenwacht in Dwingeloo, is het Nederlandse Instituut voor Radio Astronomie en maakt deel uit van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Met een team van 200 medewerkers, verdeeld over diverse vakgebieden, had Astron een sterke behoefte aan een goed functionerend HR-team om haar missie “making discoveries happen” te kunnen realiseren. Hier beschrijven we hoe HR24 heeft bijgedragen aan het vormen van dit sterke HR-team.

De uitdaging

In haar rol als Interim HR Adviseur en Coördinator HR bij Astron stond Harriette Orsel voor de uitdaging om het HR-team op te bouwen en te versterken. Deze uitdaging omvatte het vinden van geschikte kandidaten voor drie cruciale HR-rollen: een senior HR-adviseur, een junior HR-adviseur en een HR-support medewerker.

De oplossing

Astron besloot samen te werken met HR24 om de juiste kandidaten te vinden voor deze belangrijke posities. HR24, met een bewezen trackrecord in het vinden van talentvolle HR-professionals, werd daarom gekozen als partner in dit proces. Tijdens de procedure bood HR24 meerdere interessante cv’s aan van gekwalificeerde kandidaten, waarbij de nadruk lag op de persoonlijkheid van de kandidaten en hun passende match binnen het team van Astron.

Carolien – HR-medewerker

 “Ik zag de vacature op LinkedIn en reageerde direct op deze vacature. Na telefonisch contact met Niek was ik meteen positief over de baan en Astron als werkgever.”

Harianne – Senior HR-adviseur

 “Astron vond mij via HR24 op basis van mijn cv, waarna Niek contact met mij opnam. We hebben mijn wensen en behoeften besproken en hij handelde snel. Uiteindelijk bleek Astron een perfecte match voor mij te zijn.”

Joanne – Junior HR-adviseur

 “Mijn interesse in de relatie tussen mens en organisatie bracht me bij HR24 en Astron. Ik begon bij Astron op basis van detachering via HR24 en na een paar maanden trad ik in dienst bij Astron.

Het resultaat

Dankzij de samenwerking met HR24 heeft Astron een sterk HR-team kunnen vormen dat klaar is voor de toekomst. De kandidaten hebben hun plek gevonden en zijn enthousiast over hun rol binnen de organisatie. Deze case van Astron illustreert hoe HR24 heeft bijgedragen aan het vinden van gekwalificeerde HR-professionals die perfect passen bij de organisatie en haar doelen. Het toont de waarde van een strategische samenwerking met een gespecialiseerd wervingsbureau in het aantrekken van talent en het versterken van de interne capaciteiten. Astron is nu goed gepositioneerd om haar missie voort te zetten en nieuwe ontdekkingen mogelijk te maken, ondersteund door een solide HR-team.

Hulp nodig bij personeelszaken?

Of het nu gaat over verzuim, ontslag of een vacature, je kunt met elke vraag bij ons terecht. Neem telefonisch contact met ons op, Arnold Kremer staat je graag te woord.