fbpx
050 211 2618 info@HR24.nl
Home HR-advies Verzuimbeheersing

Verzuimbeheersing

Home HR-advies Verzuimbeheersing

Voorkom onnodige verzuimkosten

In geval van ziekteverzuim lopen de kosten voor werkgevers flink op. Naast loondoorbetaling heb je bijvoorbeeld ook te maken met productieverlies en eventuele vervanging. Reden om te zorgen dat de kosten als gevolg van verzuim zoveel mogelijk beperkt worden.  

Wet Verbetering Poortwachter

Vaak is ziekteverzuim voor korte duur en zijn medewerkers maar even uit de roulatie. Soms kost dit echter meer tijd of is volledig herstel niet mogelijk. Zowel werknemers als werkgevers zijn verantwoordelijk voor snelle terugkeer op de werkvloer. De Wet Verbetering Poortwachter (WVP) beschrijft nogal wat verplichtingen voor jou als werkgever. De uitvoering van deze wet kan ingewikkeld zijn en verzuimkosten lopen snel op.

HR24 beschikt over geregistreerde verzuim casemanagers en helpt bij de uitvoering van WVP en re-integratie. Of dit nu bij de huidige werkgever is (eerste spoor) of bij een andere werkgever (tweede spoor).

Spoor 1, heb je als werkgever een medewerker die je graag ondersteuning wilt bieden bij het terugkeren naar eigen (aangepast) werk? Een spoor 1 re-integratietraject is een maatwerktraject gericht op de terugkeer naar eigen (aangepast) werk. 

Spoor 2, wil je als werkgever je gedeeltelijk arbeidsongeschikte medewerker succesvol laten re-integreren en kan dit niet binnen de huidige organisatie?Een spoor 2 re-integratietraject is een maatwerktraject gericht op het vinden van werk bij een andere werkgever, rekening houdend met de nieuwe arbeidsmogelijkheden.

Daarnaast draagt HR24 oplossingen aan om de continuïteit op de werkvloer tijdens het verzuim te borgen.

Wij helpen met:

 • Inzicht krijgen in ziekteverzuim
 • Afstemming met ARBO en UWV
 • Uitvoeren spoor 1 en spoor 2 trajecten
 • Coaching leidinggevenden bij verzuim
 • Beperken kosten voor eigen risico dragers

Onze adviseurs

Anita Fronczek

MfN registermediator Arbeidsrelaties

Anita is persoonlijk, betrokken en oplossingsgericht. In arbeidsmediation richt zij zich op arbeidsconflicten en pesten op de werkvloer. Hierbij helpt zij mensen het beste uit zichzelf te halen. Anita wordt ook ingezet als coach bij persoonlijke ontwikkelingen en relatie problematiek.

Arnold Kremer

Werkgeversadviseur

Arnold is medeoprichter en eigenaar van HR24. Hij verbindt vraag en aanbod op het gebied van HRM in Noord-Nederland. Of het nu gaat om kleine of grote projecten, hij zorgt voor de inzet van de juiste professional en helpt HR potentials ontwikkelen.

Astrid Hoekstra

MfN registermediator Arbeidsrelaties

Astrid helpt bij gedoe op de werkvloer en is met haar allround HR en juridische achtergrond snel inzetbaar bij een (dreigend) conflict. Zij streeft naar een gezamenlijke oplossing voor beide partijen en werkt altijd onafhankelijk, respectvol en integer.

Jacobus Okkema

Drijfveren specialist

Jacobus bevordert samenwerking en zorgt dat teamleden elkaar beter begrijpen en effectiever communiceren. Hij adviseert, coacht en traint leidinggevenden en medewerkers om zo werkgeluk te verhogen en aan te spreken op zelfregie.

Margreet Kors

NIP arbeids- en organisatiepsycholoog

Margreet richt zich op de gezondheid van zowel de mens als de organisatie. Speerpunten zijn duurzame inzetbaarheid en persoonlijk leiderschap. Ook voert Margreet selectie- en ontwikkelassessments uit.

Jelmer Baken

Onderzoekspecialist
Medewerkerstevredenheid

Tevreden medewerkers zorgen voor betere bedrijfsresultaten. Om te kunnen werken aan medewerkerstevredenheid is het belangrijk dat je regelmatig toetst of je op de goede weg bent. Jelmer helpt bij het uitvoeren van deze (periodieke) onderzoeken.

Eddie Bongers

Sr. HRM adviseur

Eddie is een zeer ervaren (interim) HR adviseur met ervaring in diverse sectoren. Soms ter overbrugging maar meestal in het kader van verandering en ontwikkeling. Hij is strategisch en tactisch betrokken en beschikt over een uitstekende sociale antenne.

Annemieke v/d Steen

Trainer & coach

Annemieke is gecertificeerd DISC, 12 Driving Forces en EQ consultant. Als ervaren trainer en coach helpt zij leidinggevenden en medewerkers tijdens hun ontwikkeling. Dit bevordert sfeer en vertrouwen wat weer ten goede komt aan de prestaties.

Niek Witsenboer

Adviseur recruitment

Niek is vennoot van HR24 en gespecialiseerd in recruitment & arbeidsmarktcommunicatie. Afgelopen jaren heeft hij honderden vacatures succesvol vervuld. Hierdoor weet hij als geen ander de juiste kandidaten voor jouw vacatures te vinden.

Veronique Tjong-A-Sie

Geregistreerd verzuimbegeleider

Veronique is register case- en caremanager en helpt organisaties bij de inzetbaarheid van verzuimende medewerkers. Dit kan gaan om terugkeer op de eigen werkplek (Spoor 1) of buiten de organisatie (Spoor 2). Het vinden van nieuw werkgeluk is altijd het uitgangspunt.

Natascha Russchen

Veiligheidsdeskundige

Natascha is veiligheidskundige en verzorgt jouw Risico Inventarisatie (RI&E). Dankzij haar herken je de risico’s in jouw bedrijf, hoef je niets zelf uit te zoeken, leer je wat nodig is om aan de wet te voldoen en voorkom je ongevallen en verzuim.

Arjan Pruim

Adviseur Duurzame Inzetbaarheid

Arjan Pruim is medeoprichter van HR24 en houdt zich nu vooral bezig met de regie op persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Hij helpt werkgevers om een toekomstgericht gesprek te kunnen voeren met medewerkers over duurzame inzetbaarheid.

Klantervaring

HR24 heeft voor ons bemiddeld tijdens een 2de spoor traject van een langdurig zieke werknemer. Het onderlinge contact was heel goed en er waren korte communicatielijnen, waardoor dit een prettige samenwerking was. Ook de nazorg hebben wij als positief ervaren.

Jose Muus

P&O adviseur Bouwatch

Wat kunnen we voor jou doen?

De wereld van personeelszaken is breed en veranderlijk, dit vraagt om specifieke kennis en ervaring. Dat is precies waar HR24 over beschikt en organisaties mee ontzorgt.

Liever even telefonisch contact?
Arnold Kremer staat je graag te woord

+31 6 50 26 80 55

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden

  Spamfilter:

  Liever even telefonisch contact?
  Arnold Kremer staat je graag te woord

  +31 6 50 26 80 55