fbpx
Logo

Vacature Ambulant gezinshulpverlener

Wil je als gezinshulpverlener werken vanuit visie, minimale administratieve lasten en volop ruimte om jezelf als professional te ontwikkelen?  Dan ben jij wellicht onze nieuwe collega!

Uitstekend salaris

Royale verlofregeling

Eindejaarsuitkering

Flexibele werktijden

Solliciteer direct

Solliciteer nu direct!

De functie

Als gezinshulpverlener ben je verantwoordelijk voor het coördineren en uitvoeren van de systemische begeleiding aan jeugdigen en gezinnen met complexe en meervoudige problematiek. Je draagt er zorg voor dat jeugdigen en gezinnen zich kunnen ontwikkelen, zodat zij zich met hun informele netwerk weer weten te redden.

Je primaire werkzaamheden zijn onder andere: 

  • Begeleiden van jeugdigen en/of gezinnen en hun systeem.
  • Opstellen van het samenwerkingsplan met de jeugdige en/of het gezin.
  • Uitvoeren van de werkzaamheden zoals omschreven in het samenwerkingsplan volgens de methodiek Community Support.
  • Het sociale netwerk in kaart brengen, verbeteren en betrekken in de begeleiding.
  • Contacten onderhouden met het informele netwerk en samenwerkende organisaties.

De casuïstiek is vaak complex, waar de problemen ontstaan, wordt ook aan oplossingen en gedragsveranderingen gewerkt. Dit betekent dat je in de begeleiding niet alleen de focus hebt op jeugdige en zijn ouders, maar ook op de omgeving. Bijvoorbeeld de buurt, vrienden, school en de sportclub. 

In de begeleiding van jeugdigen en gezinnen ga je werken met de methodiek Community Support, waarin het versterken van samenredzaamheid centraal staat. Ook ga je werken met specifieke, effectieve methoden zoals Signs of Safety, Geweldloos verzet in Gezinnen en Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling. 

Je vindt, net als wij, dat hulpverlening maatwerk is en dat je doet wat op dat moment nodig is. Je hebt hierin een coachende rol en je beoordeelt wat realistisch en haalbaar is!

Over Community Support

Wij zijn Community Support. Een zorgorganisatie met dezelfde naam als de methodiek waar we sinds 2001 mee werken.

Vanuit onze kantoren in Groningen en Drachten werken we met een enthousiast en deskundig team. We bieden specialistische begeleiding aan kinderen, jongeren, gezinnen en volwassenen die wonen in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe vanuit de Jeugdwet en WMO. 

We helpen jeugdigen en gezinnen om zelf stappen te zetten en betrekken daarbij vooral het netwerk van de jeugdige en het gezin. Lijkt dit netwerk beperkt of ervaart de jeugdige en/of het gezin onvoldoende steun? Dan gaan we samen aan de slag met het verstevigen van het netwerk. Want; geen netwerk, dat bestaat niet!

Onze deskundigheid ligt in het systemisch begeleiden van gezinnen waarbij sprake is van meervoudige en complexe problemen. Ons doel is dat we de samenredzaamheid van jeugdigen/gezinnen en hun informele netwerk versterken, zodat we als professional zo veel mogelijk overbodig worden.

Het team

Wij zijn een platte organisatie met korte lijnen en een positieve werksfeer, waarin professionele ontwikkeling centraal staat. Uit ons medewerkerstevredenheidsonderzoek van november 2023 blijkt dat we 100% positief scoren op sfeer, werkplezier en ontwikkelingsmogelijkheden. Je nieuwe collega’s zijn positief ingesteld, harde werkers en staan klaar om jou te ondersteunen in je nieuwe functie.

Functie-Eisen

Wij zoeken een enthousiaste collega met humor die ambulant en flexibel wil werken. Verder:

Z

Ben je een SKJ-geregistreerd gezinshulpverlener met minimaal een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur in Social Work, Toegepaste Psychologie, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening of SPH.

Z

Heb je minimaal 5 jaar ervaring in het begeleiden van jeugdigen en gezinnen.

Z

Heb je bij voorkeur een achtergrond als systeemtherapeutisch werker of intensieve ambulante gezinsbehandelaar.

Z

Ben je geschoold in methodieken zoals Signs of Safety en Geweldloos Verzet in Gezinnen.

Wat krijg je van ons terug?

Z

Een salaris volgens de CAO jeugdzorg, schaal 8 of 9. Het bijbehorende salaris is minimaal € 2843,- en maximaal € 4601,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. De inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Z

Eindejaarsuitkering.

Z

Flexibele werktijden.

Z

200 verlofuren per jaar bij een fulltime dienstverband.

Z

Een interessante, veelzijdige en afwisselende functie in een open organisatie.

Z

Ruimte om jezelf te ontwikkelen. Bijvoorbeeld via de trainingen van Community Support Academy. Maar ook door casuïstiekbesprekingen, supervisie en methodische verdiepingsbijeenkomsten.

Z

Veel ruimte om dat te doen wat nodig is in de begeleiding van onze cliënten.

Sollicitatie-informatie

Stel jij de cliënt centraal en wil jij graag werken voor een organisatie die er hetzelfde over denkt? Stuur dan snel je sollicitatie naar Niek Witsenboer van HR24. Hij is bereikbaar via 06-48352437 of n.witsenboer@hr24.nl.

Voor de eerste vijf sollicitanten hebben wij ons boek ‘In 10 stappen samenredzaamheid versterken’ beschikbaar!